הצמדת אוזניים

הצמדת אוזניים

הפשטות של ניתוח הצמדת אוזניים, עומדת כהיפוך גמור לסבל ולאומללות שאנשים רבים ובעיקר ילדים מרגישים בגלל האוזניים הבולטות שלהם. כינויים כגון "אוזני חמור" אוזני מפרשים" "דמבו" וכדומה יכולים לגרום לבידוד חברתי ולפגיעה נפשית אדירה לילדים ולכן הנטייה כיום היא לנסות לנתח את הילדים מוקדם ככל האפשר, כדי למנוע מהם את הסבל הנפשי המיותר בהחלט.

בניתוח הצמדת אוזניים, המנתח הפלאסטי מצליח בקלות יחסית להצמיד את האוזניים לראשו של המטופל ולבטל בזכות כך, לפעמים אפילו שנים של דימוי עצמי נמוך, עלבונות והצקות. אוזן בולטת היא נטייה משפחתית העוברת מדור לדור, כאשר במהלך החודש הרביעי להיריון ישנו מעצור בהתפתחות סחוסי האוזניים אצל העובר, זהו המעצור שגורם בסופו של דבר לאוזניים לבלוט. אנשים רבים נוטים לחשוב כי האוזניים שלהם בולטות, אבל כל מנתח פלאסטי שמכבד את עצמו, יבדוק בצורה מדויקת את הטענה ויחליט האם לבצע את הניתוח. הכלל לגביי אוזניים בולטות הוא שהאוזניים צריכות לבלוט מהגולגולת או מהקרקפת ביותר מ- 2 סנטימטר לפחות, או שהזווית בין האפרכסת לקרקפת היא מעל 30 מעלות. אם תנאי זה אינו מתמלא, אזי הפלסטיקאי אמור לסרב לעשות את הניתוח, גם אם המטופל טוען ומרגיש אחרת.

למי זה מתאים

בגלל הסבל הנפשי העצום שחווים ילדים בעלי אוזניים בולטות, הנטייה כיום היא לעשות את הניתוח מוקדם ככל האפשר ואפילו בגיל 6, גיל שבו האוזן מגיעה ל- 90% מהגודל שלה. מבחינת גיל המקסימום, אין הגבלת גיל וגם מבוגרים שחשים שלא בנוח עם אוזניהם הבולטות יכולים לעבור את הניתוח.

בחירת מנתח כירורגי

הניסיון של המנתח הכירורגי בניתוח הצמדת אוזניים הוא כמובן חשוב מאוד ולכן כדאי לשמוע המלצות ישירות מפי אנשים שעברו ניתוח דומה, או מפיהם של הורים לילדים באם מדובר בניתוח לילדים צעירים. כמו כן, בניתוח הצמדת אוזניים חשוב מאוד שהמנתח יעבוד על הסחוסים של האוזן ולא רק על העור. במקרה שבו המנתח לא עובד על הסחוסים, מרבית הסיכויים שכעבור מספר שנים, הסחוסים יחזירו את האוזן לצורתה המקורית, ואתם תצטרכו לעבור ניתוח חוזר שנחשב למסובך הרבה יותר. לכן כאשר אתם נפגשים עם המנתח, עליכם לשאול אותו כיצד הוא מבצע את הניתוח ולוודא מעל לכל ספק שהמנתח אכן מתכוון לטפל גם בסחוסים והוא יוציא את עודף הסחוס במידה ויש צורך בכך.

מחיר ניתוח הצמדת אוזניים

עלות ניתוח הצמדת אוזניים נעה היום בין 7,000 ל- 10,000 ₪, כאשר המחיר מושפע כמובן מהמקצועיות, ההישגים והפופולאריות של המנתח. כניסת קופות החולים לתחום הניתוחים האסתטיים יכולה להוזיל לכם באופן משמעותי את הניתוח, במיוחד עם יש לכם ביטוחים משלימים כמו "ביטוח מושלם", "ביטוח פלטינום" וכדומה. קופת חולים מכבי מאפשרת למטופליה לבחור במנתח פלאסטי שנמצא איתה בהסדר ולבצע את הניתוח בבית החולים "אסותא" חינם.

כיצד מבוצע ניתוח הצמדת אוזניים?

ניתוח הצמדת אוזניים הוא כאמור ניתוח פשוט מאוד. בתחילת ההליך המטופל מקבל חומרי הרגעה או טשטוש ולאחר מכן הוא נכנס לחדר הניתוח. בחדר הניתוח מחטאים את האוזניים היטב ונותנים למטופל זריקת הרדמה מקומית. המנתח מבצע חיתוכים מאחורי האפרכסת של האוזן ובאמצעות הוצאת עודף הסחוס וקיפול האוזן הוא יוצר את הזווית הרצויה בין האוזן לגולגולת. התפרים של הניתוח חבויים מאחורי האוזן והתפרים החיצוניים נמסים מעצמם. לאחר סיום הניתוח הרופא חובש את האוזניים בתחבושת המזכירה תרבוש, המפעילה לחץ על אזור האפרכסת ומצמידה את האוזניים לקרקפת.

ההרדמה

ההרדמה הנהוגה בניתוח הצמדת אוזניים היא הרדמה מקומית, אבל בילדים צעירים, בדרך כלל עד גיל ההתבגרות, הפלסטיקאים מעדיפים לעשות הרדמה מלאה, בגלל חוסר המנוחה שלהם.

ההכנות לניתוח הצמדת אוזניים

לניתוח הצמדת אוזניים אין הכנות מיוחדות, בעיקר אם הוא נעשה בהרדמה מקומית.

החלמה לאחר ניתוח הצמדת אוזניים

זמן ההחלמה לאחר ניתוח הצמדת אוזניים הוא כשבועיים, בשבוע הראשון על המטופל ללבוש את התחבושת בוקר וערב ולאחר שבוע הוא יצטרך ללבוש את התחבושת בלילה בלבד. האוזניים בדרך כלל לאחר הסרת התחבושת מעט נפוחות וצבען כחלחל. כשבועיים לאחר הניתוח הנפיחות והצבע הכחלחל חולפים בדרך כלל. לאחר הניתוח ישנם כאבים של האפרכסת, מדובר בכאבים שמגיבים למשככי כאבים ואפשר לקחת אותם במינון המתאים. מותר לקחת את כל סוגי משככי הכאבים מלבד אספירין שיכול לגרום לדימום. הכאבים חולפים בדרך כלל תוך 48 שעות ובתקופה זו מומלץ פשוט לשכב ולנוח.

סיבוכים אפשריים ורגישות לאחר הניתוח

שני הסיבוכים העיקריים שעליכם להיות מודעים להם הם: דימום וזיהום, הדימום הפנימי יכול להתבטא באמצעות כאבים חזקים מאוד, או אפילו להיראות דרך התחבושת, במקרה כזה עליכם לפנות מיד לרופא המנתח כדי לטפל בדימום. הזיהום נחשב לסיבוך נדיר, ואתם גם מקבלים אנטיביוטיקה מראש כדי למנוע אותו, אבל אם הוא מופיע חשוב לטפל בו בזמן מכיוון שהוא יכול לפגוע בסחוס וליצור עיוות קבוע של האוזן. בעיה נוספת היא שהתפרים לא מצליחים לשמור על המבנה החדש של האוזן, במקרה כזה יש צורך בניתוח חוזר ועדיף לבצע אותו אצל מנתח אחר בעל ניסיון טוב יותר בניתוחי הצמדת אוזניים.

במאמר שלנו אודות הסיכונים, תופעות לוואי והחלמה, תוכלו לקבל מידע נוסף בנוגע לסיבוכים האפשריים בניתוח ממין זה.