צלוליטיס

צלוליטיס

אנשים רבים נוהגים לחשוב שצלוליטיס הן אותן גבשושיות השומן המופיעות בגופן של נשים בשלב כזה או אחר של חייהן. למעשה, מדובר בטעות. המונח הנכון לתופעה זו הוא צלוליט כאשר המונח צלוליטיס, מתייחס דווקא לדלקת של רקמות תת עוריות בגוף.

ממה נגרמת דלקת הצלוליטיס?

דלקת הצלוליטיס נגרמת לרוב כתוצאה מהצטברות תאי שומן מתחת לשכבת העור. דלקת הצלוליטיס שכיחה בעיקר באזור הגפיים ובמיוחד באזור הרגליים, כאשר לבד מהמראה הלא אסתטי של הצטברות הצלוליטיס בגוף, הדלקת גורמת גם לחסימה במעבר הדם ברקמות. חסימה זו עלולה להקשות על יכולת הגוף לנקז את הפסולת המצטברת באותו אזור בגוף, מה שהופך אותה למסוכנת.

איך מזהים צלוליטיס?

הסימפטומים של דלקת הצלוליטיס יבואו לידי ביטוי בתחושות אי נוחות וכובד באזורים הפגועים. ניתן לזהות שאכן מדובר בדלקת הצלוליטיס אם כאשר במצב שכיבה העור חלק באזור הנגוע, ובמצב עמידה נוצרות גומות ועיוותים בעור.

טיפול בצלוליטיס

בדלקת הצלוליטיס יש לטפל כבר בשלביה הראשונים, מיד לאחר גילויה. הסיבה לכך נעוצה בעובדה שדלקת הצלוליטיס בשלביה המתקדמים, עלולה לגרום לחסימת הרקמות ולמצב של חוסר העברת חמצן ומעבר דם לתאי השומן. הטיפול בצלוליטיס ייעשה בדרך כלל על ידי נטילת אנטיביוטיקה.

מניעת הצלוליטיס

ישנן מספר דרכים באמצעותן ניתן למנוע את התפתחות הצלוליטיס, כמו עיסוק בפעילות גופנית, הימנעות מצריכת שומנים רוויים (גבינות שמנות, בשר אדום וכו'), צריכה של אומגה 3 ומאכלים הכוללים אומגה 3. גם שימוש בצמחי מרפא בעלי תכונות נוגדות דלקות, עשוי בהחלט לסייע למניעת התפתחות הצלוליטיס.