פצעים בפנים

פצעים בפנים

כיום ישנו טיפול בטוח ויעיל לפצעים בפנים, גם לפצעים חמורים ביותר שעד היום היו בלתי ניתנים לטיפול. אנשים רבים שאינם מכירים את השיטות החדשות נשארים עם פצעים לא אסתטיים על הפנים, או בוחרים בטיפול נחות ומסוכן יותר. כדאי לקרוא בעיון רב על הטיפולים החדשים הנסקרים במאמר זה.

סוגי פצעים בפנים

אולי לא נעים לדבר על זה, אבל עוד יותר לא נעים לחיות עם מטרד אסתטי שכזה בתקופה בה בוחנים אותך רבות על פי המראה. הכוונה היא לפצעי בגרות, אותם פצעים בפנים המופיעים לרוב בשנות העשרה, השנים הקריטיות בהן מתבגרים. משתנים מעורבים כגון תזונה לקויה, הרגלי ניקיון, תהליכים הורמונאליים ונטייה גנטית הופכים את פניהם של מתבגרים רבים למיצג פצעים זיהומיים בפנים.

פצעים בפנים הם שם אחד לתופעה נפוצה המתבטאת על פני שטח העור בעקבות דלקת זיהומית של בלוטות החלב היושבות בשורשי השערות. בלוטות החלב נועדו לשמן את השערה באמצעות חומר שמנוני ובכך למנוע התפצלות והתבקעות שלה (כידוע, כל גופנו מכוסה שערות, נראות ובלתי נראות, גם בפנים). הדלקת הזיהומית יוצרת בסופו של דבר שני סוגי פצעים בפנים:

  • פצעים בעלי ראש לבן – אותם פצעונים לא אסתטיים בעליל, מוגלתיים ובולטים כלפיי חוץ.
  • פצעים בעלי ראש שחור – פצעונים המכונים בפי העם "שחורים", שטחיים, מוגלתיים מבפנים, הנחשפים עם הזמן ובעת לחיצתם. מלבד מראה לא נקי או לא בריא, הפצעים הללו עלולים להסתבך, להפוך לציסטות שטחיות מוגלתיות ולתעלות תת עוריות מלאות מוגלה.

פצעים בפנים – ייסוריי נעורים

תקופת הנעורים מכילה גורמים רבים בפן הפיזי והרגשי בעוד האחד משפיע על השני. העוררות המינית היא חלק בלתי נפרד מתקופה זו ובשל כך הגוף רווי בהורמונים. היווצרות ההורמונים המיניים בנערות ובנערים, כוללת כמות הורמונים זכריים המעודדים פעילות יתר של בלוטת החלב. עוד תופעה אופיינית בגיל הנעורים היא היפר קרטוזיז – ריבוי קשקשת סביב שורשי השערה והעור. כל הפרמטרים הללו מייצרים חומר עיסתי הסותם את בלוטות החלב. גורמים חיצוניים נוספים המועילים להופעת פצעים בפנים הם אכילת מוצרים שומניים ולא בריאים. ידוע כי ג'אנק פוד- אוכל מהיר, שומני ולא בריא, הוא חלק מתפריט המתבגרים. גם הרגלי הניקיון לוקים לעיתים בחסר בתקופת הנעורים ויכולים לתרום להתפתחות הדלקת. למרות שפצעים בפנים הם בלתי נמנעים, ישנם בהחלט פתרונות יעילים והתאמתם תתבצע על פי סוג הפצע וחומרת הבעיה באופן כללי.

הוראות טיפול בפצעים

המתבגרים עצמם יכולים לנסות ולטפל בפצעים טרם התערבות חיצונית באמצעות מגוון דרכים:

  • הימנעות משימוש בחומרים שומניים.
  • רחיצת הפנים עם סבונים תרחיציים מיוחדים.
  • נטילת תרופות אנטיביוטיות במשחה או בליעה.
  • חשיפה לשמש על בסיס יומיומי.
  • תרופות הורמונאליות להסדרת מחזור למשל, אשר יכולות לשפר את מצב הפצעים כתוצר של תופעת לוואי (תרופת מרשם מהפכנית הניתנת במעקב מדוקדק היא הרואקוטן –תרופה יעילה ביותר אשר מעכבת ומונעת את התפתחות הפצעים אך כרוכה בתופעות לוואי אפשריות רבות).

פצעים בפנים – טיפולים חיצוניים

מודעות לגורמי הופעת פצעים בפנים, פתרונות מידיים וטיפולים חיצוניים מאפשרים לשלוט בתופעה, למזער אותה ולטפל בה במינימום צלקות – פיזיות ונפשיות. בין סוגי הטיפולים החיצוניים ניתן למנות את הפילינג הכימי, שיוף, לייזר ואף כירורגיה פלסטית במקרה הצורך.