עיבוי שפתיים

עיבוי שפתיים

כאשר אנחנו חושבות על עיבוי שפתיים אנחנו מייד מדמיינות לעצמנו את שפתיה הסקסיות והמלאות של אנג'לינה ג'ולי. העובדה שניתן לעשות עיבוי שפתיים באמצעות חומרי מילוי בלבד ובהליך פשוט יחסית, גורמת לנשים רבות לנסות ולהגשים את חלומן. עיבוי שפתיים פופולארי במיוחד אצל אותן נשים אשר סובלות מאי סימטריה בין השפה העליונה לתחתונה וגם אצל אותן נשים אשר השפתיים הדקות שלהן, גורמות להן להיראות נוקשות, קרות ומרוחקות.

למי זה מתאים?

בדרך כלל מומלץ לעבור הליך של עיבוי שפתיים מעל גיל 18, כאשר ההחלטה החשובה ביותר בנוגע למילוי שפתיים היא האם להשתמש בחומרים קבועים, או בחומרים טבעיים/ביולוגיים. בדרך כלל מטופלות של הפעם הראשונה מעדיפות לעבור הליך של עיבוי שפתיים באמצעות חומרים טבעיים, כך שאם הן לא יהיו מרוצים מהתוצאות, השפתיים שלהן יחזרו למראה המקורי שלהן לאחר 6 עד 8 חודשים. רק כאשר המטופלות מרוצות ממראה השפתיים החדש, הן מעדיפות לעבור לחומרי המילוי הקבועים כדוגמת הסיליקון.

מה הם חומרי המילוי שבהם משתמשים לעיבוי שפתיים?

כפי שציינו קודם לכן חומרי המילוי מתחלקים לשני סוגים עיקריים: חומרי מילוי קבועים כדוגמת הביו-אלקמיד והסיליקון. חומרים אלו אינם נספגים ולכן עיבוי השפתיים הוא קבוע. הסוג השני של חומרי המילוי משתייך לקטגוריית החומרים הטבעיים/ביולוגיים כדוגמת הקלוגן. כאשר אתן משתמשות בחומרים אלו לעיבוי שפתיים, תצטרכו לחזור על ההליך אחת לחצי שנה עד שנה.

בחירת הרופא לביצוע עיבוי שפתיים

למרות שמדובר בהליך פשוט מאוד, אל תשכחו שמדובר בעיצוב השפתיים לכל דבר ועניין. הרופא שבו תבחרו צריך לעשות עבודה מדויקת, אשר תעזור לשפתיים שלכן לא רק להיות עבות ויפות יותר, אלא גם שהמראה שלהן יתאים לפנים שלכן וכדי שהתוצאה תהיה טבעית ככל האפשר. בחירת הרופא צריכה להתבסס מצד אחד על הניסיון שיש לרופא בעיבוי שפתיים ומצד שני הרופא צריך להיות סובלני לדרישות שלכן ובעל רצון לסייע לכן להגיע לתוצאות היפות ביותר. אל תשכחו לתאם ציפיות עם הרופא באופן המדויק ביותר. בחירת הרופא צריכה להתבסס בראש ובראשונה על המלצות של מטופלים אחרים שעברו תהליך של עיבוי שפתיים והיו מרוצים מהתוצאות.

כיצד מבוצע ההליך של עיבוי שפתיים

האם כואב מילוי שפתיים? ההליך של עיבוי שפתיים נחשב לטיפול קצר מאוד שנמשך דקות ספורות בלבד. בתחילה הרופא ירדים לכן את השפתיים בהרדמה מקומית המבוצעת באמצעות משחה מאלחשת, או באמצעות זריקה ולאחר מכן הוא יזריק את חומר המילוי. מספר ההזרקות לשפתיים ואורך המחט משתנה בהתאם לחומר המילוי ובהתאם לטכניקה שבה הרופא משתמש.
למרות ההרדמה המקומית ישנן נשים שטוענות שהטיפול מעט כואב, לכן אם אתן רגישות לזריקות התייעצו עם הרופא מה עוד ניתן לעשות כדי להקל עליכן.

סיכונים ותופעות לוואי

  • הסיכון הבולט מכולם הוא הסיכון שהתוצאה לא תמצא חן בעיניכן ולא תוכלו לעשות דבר כדי לשנות אותה. זו הסיבה שמטופלות רבות מעדיפות להשתמש בטיפול הראשון בחומרי מילוי טבעיים/ביולוגיים אשר נספגים בגוף לאחר כ- 8 חודשים ורק לאחר שהן מרוצות מהתוצאות הן עוברות לחומר המילוי הקבוע.
  • תופעת הלוואי הבולטת מכולן היא נפיחות ואדמומיות באזור השפתיים, תופעה זו חולפת בדרך כלל לאחר 24 שעות. ניתן להיעזר גם בקוביות קרח כדי להקל על ההרגשה.
  • בחלק מהחומרים ישנה אפשרות לזיהום אשר ניתן לטפל בו באמצעות אנטיביוטיקה, סיכון זה קשור בעיקר לשימוש בחומר ביו-אלקמיד.
  • הסכנה של גושים בתוך השפתיים קשורה בדרך כלל לשימוש בסיליקון ומדובר בתופעה נדירה למדי.

תוצאות

אם תבצעו את עיבוי השפתיים אצל רופא המומחה בתחום זה, אין לנו ספק שתהיו מאוד מאושרות מהתוצאות, שפתיים מלאות משדרות הרבה מעבר לסקסיות והן יכולות לשנות את מראה הפנים שלכן לחלוטין. שימוש בחומרים מלאכותיים למילוי השפתיים מבטיח שהתוצאה תישאר לתמיד, אבל בדרך כלל מדובר במספר טיפולים ולא בטיפול יחיד. שימוש בחומרים טבעיים או ביולוגיים ישאיר את השפתיים שלכן מלאות לתקופה של חצי שנה עד שמונה חודשים ולאחריה תצטרכו לחזור שוב על ההזרקות.