סימני היריון

סימני היריון


תקופת ההיריון היא תקופה מרגשת, מלאת ציפיות, מותחת וגדושה בשינויים ותהליכים פיזיולוגיים. נשים מוכנות לעבור בשמחה תשעה חודשים של שינויים הורמונאליים ופיזיולוגיים בכדי להביא ילדים לעולם. לאחר ההיריון התופעות חולפות ומשתנות. במקרים מסוימים יישארו הנשים לא רק עם צאצא אהוב, אלא גם עם סימני היריון רצויים פחות – משקל עודף, כתמים בעור וסימני מתיחה.

סוגי סימני היריון

היריון ולידה הם בבחינת נס, בריאת חיים חדשים אשר נוצרת בהדרגה במשך תשעה חודשים. הגוף שלנו מורכב ביותר ובכל רגע נתון בתקופת ההיריון או בכל תקופה אחרת, הוא עובד כמו מכונה משומנת. העור על כל שכבותיו ממלא תפקידים שונים וחיוניים כחלק מן הגוף. אחד התפקידים הוא החצנת התהליכים הפנימיים. כאשר נשים עוברות היריון, נוצרים סימני היריון במהלכו ולאחריו, סימנים המציינים שינויים הורמונאליים, עלייה וירידה במשקל, מתיחה קיצונית של הבטן ועוד.

סימני היריון נפוצים

סימני מתיחה – קווים בעור הנוצרים בעקבות קרעים בשכבת העור התחתונה. הקרעים מתרחשים כאשר העור נמתח באופן קיצוני בעקבות הבטן ההריונית והעלייה במשקל. סימני מתיחה מופעים לרוב באזור הבטן, החזה והירכיים.

הפיתרון: חשוב לציין כי אין תרופת פלא לטיפול בסימני מתיחה. מומלץ לעשות פעילות גופנית בכדי לעודד את הידוק העור וחזרתו למצב הקודם. כמו כן, מומלץ להרבות בשתיית מים. ישנן משחות ותכשירים אשר נועדו לטשטוש סימני מתיחה ולשפר את מצב העור כגון קרם אלסטן. אותם רצוי למרוח מתחילת ההיריון ואחרי הלידה.

נשירת שיער – נשירת שיער נובעת מזקיקי שיער מרובים הנמצאים בשלב צמיחה פעילה בזמן ההיריון. נשים רבות סובלות מנשירת שיער טבעית לאחר הלידה, הנמשכת כשלושה חודשים עד שנה.

הפיתרון: מומלץ לשלב בין תזונה נכונה וויטמינים וכן להימנע באופן זמני מייבוש השיער בחום גבוה באמצעות מייבש שיער ומכשירי החלקת שיער. ישנן אמפולות המעודדות צמיחה ומונעות נשירה בהן ניתן להשתמש.

ציפורניים שבירות – ציפורניים שבירות הן לרוב תוצאה של תזונה לקויה, דבר המאפיין היריון.

הפיתרון: גם כאן מומלצת תזונה נכונה עם תוספים וויטמינים כגון אבץ ובי קומפלקס. רצוי לשמור על אורך ציפורניים קצר ולמעט במריחת לקים שנטייתם לייבש את הציפורניים ולהפוך אותן לשבירות יותר.

פיגמנטציה – שינויים הורמונאליים בגוף מתבטאים במקרים רבים בפיגמנטציה בעור. בתקופה שלאחר הלידה המאופיינת בשינויים הורמונאליים, עלולים להיווצר כתמים כהים על עור הפנים.

הפיתרון: מומלץ למעט בחשיפה לשמש ולמרוח מקדם הגנה באחוז גבוה עוד מתחילת ההיריון. ישנם תכשירים ומשחות אשר מסייעים לטשטש ולהבהיר את כתמי הפיגמנטציה. במקרים של פיגמנטציה שאינה עוברת, ניתן לפנות לרופא עור אשר ימליץ על טיפולים מתאימים.

עור שמנוני ואקנה – תוצאה נוספת של אותם שינויים הורמונאליים המתרחשים בזמן ההיריון.

הפיתרון: מומלץ שלא להרבות במריחת קרם לחות ובמקום לרחוץ את העור בתרחיצים המיועדים לעור שמנוני ולאקנה אשר אינם מייבשים את העור.