הצמדת אוזניים לפני אחרי

הצמדת אוזניים לפני אחרי

אפרת רייטן מארחת את ד"ר אמיר אברהם, בתוכנית גוף ונפש בנוגע לניתוח הצמדת אוזניים בולטות

אפרת רייטן – נראה לכם שאוזניים בולטות הוא עניין פעוט וחסר חשיבות, אבל למי שסובל מהבעיה זה יכול להיות עניין גדול מאוד וגם מציק. כמו הרבה דברים אחרים, גם את זה אפשר לפתור היום, יחסית בקלות. ניתוח הצמדת אוזניים הוא אחד מעשרת הניתוחים הפלאסטיים הנפוצים ביותר. בפינת המומחה היום, אנחנו נשוחח על הניתוח הזה עם ד"ר אברהם אמיר מומחה לכירורגיה פלאסטית. שלום לך.
ד"ר אמיר – שלום וברכה.
אפרת רייטן – מה נחשב היום שנכנס לקטגוריה של אוזניים בולטות?
ד"ר אמיר – אוזניים בולטות, יש אנשים שיטענו שיש להם אוזניים בולטות, אבל יש קריטריון שהוא אובייקטיבי שאומר שאם הקצה החיצוני של האוזן מרוחק מהגולגולת או מהקרקפת 2 סנטימטר ומעלה זה אומר שהאוזן בולטת. אבל הרבה פעמים האישה מתעקשת שהאוזן בולטת ולא תמיד צריך להיענות לבקשה שלה לעשות.
אפרת – לא תמיד צריך להיענות לבקשה ולעשות לה ניתוח הצמדת אוזניים.
ד"ר אמיר – נכון.
אפרת – טוב אני מניחה שהעניין הזה של אוזן בולטת מפריע בעיקר לילדים, מאיזה גיל אפשר לנתח?
ד"ר אמיר – אפשר לנתח את האוזניים כבר מגיל צעיר מגיל 6, כי בגיל 6 האוזן מגיעה כבר ל- 90% מהגודל הסופי שלה ומצד שני הילדים או הילדות הולכים לבית הספר ומתחיל לחץ חברתי, הן נאלצות לגדל שיער להסתיר את האוזניים, וזה אחד הניתוחים שבהחלט יכול לעזור לילדים זה מטפח את הביטחון העצמי.
אפרת – כן, כי זה שצוחקים עליך בגיל מבוגר, אנחנו יכולים להתייחס לזה בהומור אצל הילדים זה יכול להיות פצע.
ד"ר אמיר – כן, יש גם מקרים שנשים, הייתה לי מורה שרק בגיל 45 היה לה את האומץ לעשות את הניתוח ושנים היא כיסתה את האוזניים בשיער והיום היא סוף סוף יכולה ללכת עם שיער אסוף וחבל שהיא חכתה.
אפרת – נכון, אז תסביר לנו על ההליך הניתוחי כמה זה מורכב?
ד"ר אמיר – הניתוח יחסית הוא פשוט אם עושים אותו נכון. הניתוח יכול להיות בהרדמה מקומית הוא כללית. ילדים כמובן בהרדמה כללית. מה שחשוב מאוד בניתוח הוא לעשות את הניתוח מאחורי האוזן כך שלא רואים את הצלקות. כל העבודה נעשית מאחורי האוזן וחשוב מאוד לעבוד על הסחוסים. במקרה שלא עובדים על הסחוסים האוזן יכולה לקפוץ חזרה. שעושים קיצור דרך ועובדים רק על העור, אז זה בכלל האוזן חוזרת חזרה ואז צריך לחזור על הניתוח. צריך לשבור את הזיכרון של הסחוס כי את הסחוס אתה יכול להצמיד חזרה והוא קופץ. אז מה שעושים זה חתכים מאוד עדינים בסחוס ושוברים את הזיכרון שלו. ועושים תפרים עדינים.
אפרת – מקפלים.
ד"ר אמיר – מקפלים פנימה על מנת שהאוזן לא תבלוט.
אפרת – מה זמן ההחלמה של ניתוח כזה?
ד"ר אמיר – ההחלמה היא יחסית מהירה. שבוע הילד או הילדה מסתובבים עם תחבושת כמו שחקן טניס ושבועיים נוספים צריך לשים את החבישה הזו רק בלילה.
אפרת – זה אותו בחור (מצביעה על מסך טלוויזיה).
ד"ר אמיר – זה בחור לפני ואחרי. זה אחד הניתוחים שרואים את התוצאה חד וחלק ופותרים את הבעיה.
אפרת – אז ההחלמה, רגע אמרת ששבוע עם תחבושות ואחר כך עדיין הולכים..
ד"ר אמיר – יוצאים מהניתוח עם חבישה איתה נשארים שבוע, לא נוגעים בה, ואחרי שבוע שמים את החבישה רק בלילה לפני השינה, למשך שבועיים נוספים ובזה נגמר. היום הניתוח הרבה יותר פשוט כי יש למעשה התפרים נמסים, חוטים שנמסים.
אפרת – אז לא צריך להוציא?
ד"ר אמיר – בזמנו היו נאבקים ממש להוציא את התפרים מאחורי האוזניים, היום התפרים הם נמסים ואין למעשה בעיה עם הניתוח הזה.
אפרת – לכל הפחדנים והחוששים שבנינו, יש כאן סיכויים להסתבכות?
ד"ר אמיר – כן. כמו כל ניתוח גם במקרה הזה יש סכנות כמו שטפי דם, אם הצטבר דם באפרכסת הוא יכול ללחוץ על הסחוס ולגרום לעיוותים. המנתח מאוד חשוב שיקפיד לעצור את הדימום במקרה הזה. יש עוד סכנה של זיהום, האוזן מאוד נוטה להזדהם, אז גם כן המנתח צריך להקפיד על סטריליות ונותנים בדרך כלל אנטיביוטיקה על מנת למנוע זיהום, כי זיהום באוזן הוא מאוד בלתי נסלח, הוא גורם לעיוותים של הסחוסים וכדאי מאוד להקפיד על סטריליות.
אפרת – אבל בעיקרון אם הניתוח עבר בשלום והכול בסדר, גם לא רואים סימנים אחר כך.
ד"ר אמיר – לא רואים סימנים.
אפרת – הצלקת היא מאחורי האוזן?
ד"ר אמיר – הצלקת היא מאחורי האוזן ולא רואים למעשה שום סימן. בשבוע שבועיים הראשונים רואים שטפי דם.
אפרת – ברור, ואז התפרים נמסים. הצופים שלנו בקשו להפנות אלייך שאלות. בני בן העשר עבר ניתוח הצמדת אוזניים לפניי כחמש שנים וכעת אחת האוזניים מתחילה לבלוט שוב, מה אפשר לעשות? זה קורה?
ד"ר אמיר – זה קורה שעושים את הניתוח בצורה לא מקצועית ולא מטפלים בסחוס. כמו שאמרתי, הסחוס יכול לקפוץ חזרה. כי יש לו מבנה שהוא מולד ואם לא שוברים את הסחוס על ידי עבודה כירורגית. על ידי ביצוע חתכים מאוד עדינים על מנת לשבור אותו, האוזן יכולה לקפוץ חזרה וזה מאוד לא נעים צריך לחזור על הניתוח. ניתוח חוזר הוא יותר מסובך יש צלקות פנימיות וזה מאוד לא נעים.
אפרת – אז מה אפשר לעשות זה פשוט עוד ניתוח?
ד"ר אמיר – כן זה ניתוח חדש.
אפרת – אבל הפעם לא אצל אותו מנתח.
ד"ר אמיר – בדיוק! צריך לעשות את הניתוח הזה כמו שצריך ויש למעשה, כשעושים את הניתוח לא נכון יכולות להיות תוצאות של עיוות של הסחוסים שמאוד קשה לתקן.
אפרת – ואחרי ששמענו ממך מה צריך לעשות, אז גם כשמישהו בא לעשות את הניתוח הזה שישאל את הרופא שלו מה הולך לעשות. מותר לנו לשאול את הרופא, כי אנשים פוחדים לשאול.
ד"ר אמיר – בהחלט חשוב מאוד להבין ולראות דוגמאות ולדבר עם מנותחים.
אפרת – שאלה אחרונה, אני בת שבעים ויש לי תנוכי אוזניים ארוכים מאוד האם אפשר לקצר אותם. זו שאלה קצת אחרת זה לא אוזניים בולטות
ד"ר אמיר – נכון זה אחד הדברים שמפריעים מאוד לנשים מבוגרות, אחד מסמני ההתבגרות שהתנוך הוא מאורך.
אפרת – בעיקר אם היה עגיל.
ד"ר אמיר – אם היה עגיל וגם ללא עגיל, זה אחד מסימני הזקנה. כך שבהחלט אפשר לתקן את זה ללא קשר לאוזניים בולטות.
אפרת – אז מה מקצרים?
ד"ר אמיר – מקצרים את התנוך והצלקת היא למעשה מאוד עדינה ולא רואים והמראה של האוזן הוא צעיר ויפה
אפרת – צעיר ורענן תודה רבה לך.