הרמת גבות

הרמת גבות

ניתוח הרמת גבות נקרא לעיתים גם הרמת מצח או מתיחת מצח, זהו הליך רפואי אסתטי המצמצם קמטים הנוצרים לאורך המצח, מרים את הגבות כלפי מעלה למראה צעיר ורענן יותר, משפר קמטים על גשר האף, מרים את העפעפיים במצבים קלים של צניחה, מתקן "קווי זעיפה" ובאופן כללי משווה לחלק העליון של הפנים מראה משובב נפש ואטרקטיבי יותר. מדובר על הליך סטנדרטי בתחום האסתטי, למרות שהוא מבוצע בהיקפים מצומצמים יותר מאשר מתיחות פנים מלאות, שאיבות שומן וכדומה.

למי הניתוח מתאים?

ניתוח הרמת גבות רלבנטי בעיקר לנשים בגילאים החל מ-40 ואילך, גם גברים עוברים את הניתוח אך באופן טבעי רוב קהל היעד הוא נשי. על המועמדות לניתוח להיות בריאות באופן כללי, ללא בעיות ספציפיות ברקמות הפנים. יש מחלות ומצבים בריאותיים שפוגעים בבטיחות של הניתוח או ביכולת לעבור אותו – למשל לחץ דם, בעיות לב, סוכרת, בעיות בבלוטת התריס ועוד.

מהות הניתוח להרמת גבות

הניתוח עצמו אורך בין שעה לשלוש שעות, ההרדמה יכולה להיות מקומית והיא יכולה להיות כללית, בהתאם להחלטה של הרופא המנתח ורצון המטופלת. ישנם שתי שיטות עיקריות לביצוע הרמת גבות, באמצעות טכנולוגיית אנדוסקופיה או באמצעות חתכים ומתיחה – שבו בהתאם למצב הספציפי ויכולות המנתח. הרמת גבות בעזרת אנדוסקופיה (מכשור וידאו כירורגי) כוללת ביצוע חתכים זעירים במקומות מסוימים לאורך קו השיער וכניסה אל מתחת לעור עם מכשירים מתקדמים הכוללים מצלמות וכלי ניתוח – כך המנתח יכול לבצע פעולת כירורגיות בלי לבצע חיתוכים גדולים. במקרה זה המנתח מהדק את הרקמות התת-עוריות ומותח את העור מבפנים כך שגבות מתרוממות ומושגות יתר מטרות הניתוח.

בניתוח הרמת גבות מסורתי יותר המנתח מבצע חתכים לאורך קו השיער והרקות ובמקרה הצורך גם חתכים זעירים בקפלים הטבעיים של העפעפיים, כך שהצלקות לאחר מכן אינן גלויות. טכניקה זו מתאימה יותר למצבים חריפים יותר של צניחת גבות או אם המטרה הרצויה היא מעין מתיחת פנים לחלק העליון של הפנים. בנוסף לעיתים נעשה שימוש בטכניקת חיתוך נוספת שכוללת חתכים מסביב לאוזן, הסרת עור עודף ומתיחת העור כך שהמראה הכללי מתוח יותר. לאחר הסרת עור ורקמות עודפות, מתיחת העור וביצוע תפרים לסגירת החתכים, המטופלת מועברת להתאוששות עד שלסיום ההשפעה של חומרי ההרדמה, האזור המנותח נחבש ומטופל כראוי.

סיכונים וסיבוכים של הרמת גבות

על פי רוב מדובר על ניתוח בטוח ופשוט מאוד, סיבוכים קשים ובלתי הפיכים הם מאוד נדירים ואם ישנם סיבוכים הם לרוח חולפים בתוך ימים ספורים, אלו כוללים:

  • קרישי דם
  • צלקות לא אחידות ולא תקינות
  • הרמה לא סימטרית של הגבות – עשוי להצריך ניתוח נוסף
  • חולשה בשרירים המרימים את הגבות
  • כאבים והחלמה איטית
  • שינויים לא תקינים בעור – צבע, צורה, תחושה וכדומה
  • פגיעה עצבית בפנים
  • סיכונים הקיימים בכל הרדמה
  • קו שיער מוגבה כתוצאה מהחתכים
  • היווצרות זיהומים –משתמשים במשחה אנטיביוטית למניעה

תוצאות של הרמת גבות

הטכניקות הקיימות כיום לביצוע ספציפי ומדויק של הרמת גבות מאפשרות תוצאות מעולות וכאלו שנשמרות לאורך זמן רב מאוד. גבות מורמות תורמות תרומה מהותית למראה פנים תעיר ועירני יותר והניתוח יכול להיעשות כשלעצמו או כטיפול משלים למתיחת פנים מלאה שלא כללה התייחסות ספציפית לגבות.

התאוששות

תהליך ההתאוששות מניתוח הרמת גבות הוא קצר וקל יותר לעומת מתיחת פנים מלאה ומעט ארוך ופחות נוח מאשר התאוששות מניתוח הרמת עפעפיים למשל. ההתאוששות תלויה מאוד בסוג הניתוח שהמטופלת עברה והיקף הרקמות המטופלות, ניתוח אנדוסקופי יצריך החלמה קצרה יותר והתאוששות קלה יותר לעומת הניתוח המסורתי יותר שכולל חיתוך של אזורים גדולים יותר. אזור המצח יהיה חבוש ותרגש תחושה מסוימת לש אי נוחות, ייתכנו כאבים שניתן לשלוט בהם בקלות בעזרת משככים. מעט חבלות ונפיחות הן נורמליות וחולפות תוך כמה ימים, יש מצבים שבהם המנתח יבחר להשאיר צינורית ניקוז קטנה להוצאת דם ונוזלים, זו מוצאת לאחר כמה ימים.

מטופלות מקבלות הוראות ברורות לגבי טיפול באזורים המנותחים, הימנעות מפעילות מאומצת, תרופות שניתן לקחת, זמני חזרה לשגרה וכדומה. זכרי שהתוצאות של הרמת גבות הן לרוב איכותיות ובעיקר קבועות למשך זמן רב מאוד.