מילוי קמטים

מילוי קמטים

הקמטים מופיעים אצל כולנו, בין אם נרצה בכך ובין אם לא, וגם אם נטפל בעור הפנים שלנו בצורה הטובה ביותר, נמרח אותו בקרמים שונים, נלך לטיפול קבוע אצל הקוסמטיקאית שלנו, לגיל, לגנטיקה ולכוח הכבידה חוקים משלהם והקמטים מופיעים - בעיקר על המצח, מעל השפתיים, בצידי העיניים, ליד האף ובזווית הפה. הקמטים לא רק מזקינים את הפנים, אלא לעיתים גם גורמים למראה הפנים להראות הרבה פעמים עצוב, או כועס.

מילוי קמטים בפנים נעשה היום בדרך כלל באמצעות הזרקה של חומר טבעי כמו: שומן, קולגן וחומצה היאלורונית, כאשר העדפה היא בקמטים קטנים להשתמש בחומרים ביולוגיים כדוגמת הקולגן.

להלן הסבר קצר על החומרים השונים – השומן השייך לקבוצת החומרים האוטולוגיים, נלקח בדרך כלל מאזורים שהם עשירים בשומן כמו הבטן או הישבן. את שאיבת השומן אפשר לבצע גם בהרדמה מקומית. לאחר ששואבים את השומן מנקים אותו מחומרים מיותרים ואת השומן הנקי מזריקים לאזורים של החריצים (אלו שיוצרים את הקמטים). השומן מוזרק לאט לאט ובהזרקה זו נעשה שימוש במזרק עבה אשר יכול לגרום לשטחי דם ובצקות, בגלל הסיבה הזו, הפלסטיקאים מעדיפים להשתמש בשומן רק כאשר מדובר בהזרקת שומן לשטח גדול בפנים כדוגמת שקעים בלחיים או בשקעים מתחת לעיניים והוא מתאים גם למילוי השפתיים.

הקלוגן, החומצה הלקטית והחומצה ההילארונית שייכים לקבוצת החומרים הביולוגיים. את הזרקת החומרים הביולוגיים מבצעים באמצעות מחט קטנה ועל ידי דקירות מרובות המחדירות את החומר לאזור הרצוי. פלסטיקאים רבים חוזרים על הזרקת החומרים הביולוגיים פעמיים ולפעמים יותר, כדי לקבל את התוצאות הטובות ביותר וההזרקה מחזיקה מעמד בין שנה לשנה וחצי. לאחר מכן החומר מפורק בגוף ונספג ואז כמובן יש צורך לחזור על הטיפול.

קבוצת החומרים השלישית, שכיום היא פחות נפוצה לשימוש במילוי קמטים היא קבוצת החומרים הסינתטיים שהבולט ביניהם הוא הסיליקון שהרכבו דומה להרכב של שתלי הסיליקון שמשמשים בהגדלת חזה, אבל במילוי קמטים הסיליקון הוא בצורת שמן. גם כאן החומר מוזרק לשקעים הקטנים שיוצרים את הקמטים. השימוש בסיליקון הולך ופוחת משתי סיבות: הסיבה הראשונה היא שהשינוי הוא לצמיתות, כלומר אי אפשר להתחרט, בניגוד לחומרים הטבעיים שנספגים בדרך כלל לאחר שנה. והסיבה השנייה והחשובה יותר היא האפשרות לתופעות לוואי מאוחרות. כמו כן, ישנם טענות שלפלסטיקאי יש פחות שליטה על התוצאות, בעיקר במילוי שפתיים, ולעיתים יכולה לצאת תוצאה לא אחידה שקשה מאוד לתקן אותה. בנוגע לשימוש בסיליקון למילוי קמטים בפנים מומלץ להתייעץ עם הפלסטיקאי ולהגיע יחד איתו להחלטה הטובה ביותר.

בתחום של מילוי קמטים חשוב להזכיר גם את הבוטוקס, למרות שהוא שייך למשפחה שונה לחלוטין, מכיוון שהבוטוקס הוא בעצם רעלן אשר משתק את השרירים שפעילים יתר על המידה ושיתוק זה גורם להחלקת הקמטים. בבוטוקס מומלץ להשתמש על הקמטים שנוצרים על ידי השרירים כמו: הקמטים סביב העין, הקמטים במצח, הקמטים בין הגבות וכדומה. קמטים שנוצרו מזקנה לא מגיבים לבוטוקס וגם מסיבה זו הבוטוקס שייך לקטגוריה שונה לחלוטין של טיפול בקמטים.

למי זה מתאים

במקרה של מילוי קמטים בפנים, השאלה היא לא למי זה מתאים? אלא לאלו קמטים. הקמטים שנוצרים כתוצאה מהזדקנות, הם הקמטים שניתן למלא אותם באמצעות החומרים שציינו לעיל. את קמטי ההבעה, וקמטים שנוצרים כתוצאה מפעילות של שרירי הפנים, לא כדאי למלא, כי הם יופיעו שוב. לפעמים לא ניתן להעלים לחלוטין את הקמטים, במידה והם עמוקים מידי, אלא רק לטשטש אותם. כדי להעלים את החריצים העמוקים יותר יש צורך פעמים רבות לשלב בין הזריקות למילוי קמטים ובין פילינג עמוק. ומבחינת הגיל – במקרה של מילוי קמטים אין הגבלת גיל ואין גיל מקסימום, אבל פלסטיקאים רבים ממליצים להתחיל מוקדם ככל האפשר, כדי שהקמטים לא יהפכו לעמוקים יותר ומשום כך יותר קשים לטיפול. בישראל הגיל שבו בדרך כלל מבצעים מילוי קמטים הוא חמישים ומעלה.

בחירת רופא לביצוע מילוי קמטים בפנים

בחירת רופא לביצוע מילוי קמטים בפנים תלויה בשני דברים, הדבר הראשון כמובן הוא המומחיות של הרופא במילוי קמטים, מספר הטיפולים שהוא ביצע בעבר והתוצאות. כאשר מומלץ לראות את התוצאות של מילוי קמטים באופן מוחשי, על פניהם של אנשים שעברו את התהליך וגם לשמוע מהם חוות דעת על הרופא, על התהליך וכמובן האם הם מרוצים מהתוצאות. אם אינכם מכירים אנשים שעברו טיפול מילוי קמטים, תוכלו להיכנס לפורומים השונים בתחום האסתטיקה ולנסות ליצור עמם קשר, או לבקש מהפלסטיקאי שיקשר ביניכם לבין מטופלים קודמים שלו. הדבר השני שכדאי לכם לקחת בחשבון הוא שאתם והרופא שלכם מסכימים בנוגע לחומר המילוי.

מחיר מילוי קמטים בפנים

המחיר של טיפול מילוי קמטים מושפע משני גורמים עיקריים: סוג החומר שבו תרצו להשתמש למילוי וגודל האזור שאותו אתם רוצים למלא. במילוי של אזורים גדולים בחומר טבעי לדוגמה, עלות הטיפול יכולה להגיע ל- 4,000 ₪ לטיפול. מילוי של אזור קטן בסיליקון יכול לעלות לכם 1,400 ₪ לטיפול בודד, כאשר בדרך כלל נדרשים 4 טיפולים. מילוי קמטים בקולגן יכול לעלות לכם כ- 2,000 ₪ לטיפול, אבל לאחר כשמונה חודשים תצטרכו לחזור עליו, ולפעמים אפילו לאחר ארבעה חודשים.

כיצד מבוצע מילוי קמטים

מילוי קמטים בפנים מתבצע תחת הרדמה מקומית, כאשר לאחר שהאזור מורדם, החומר מוזרק ישירות למקום שאותו רוצים למלא. הליך ההזרקה נמשך עד חצי שעה, והדבר תלוי כמובן במספר הקמטים אותם אתם רוצים למלא. המילוי דורש מקצועיות ומיומנות בקביעת המיקום המדויק להזרקה ומינון החומר.

ההכנות למילוי קמטים

אם אתם מתכננים לבצע מילוי קמטים באמצעות קלוגן אתם תצטרכו לעבור בדיקת ביקורת, מכיוון ששלושה אחוזים מהטופלים מפתחים אלרגיה לחומר. בדרך כלל האלרגיה מתבררת תוך 72 שעות, אבל לפעמים האלרגיה מתעוררת מאוחר יותר ומסיבה זו מבצעים את הבדיקה כ- 4 שבועות לפני הטיפול. במילוי קמטים באמצעות חומר קבוע כדוגמת הביואלקמיד נדרשת נטילת אנטיביוטיקה כשבעה ימים לאחר כל הזרקה.

החלמה לאחר מילוי קמטים

התוצאות של מילוי קמטים נראות מיד לאחר המילוי, לפעמים בתום הטיפול יכולה להיות נפיחות ואדמומיות מקומית באזור של ההזרקה, אבל תופעות אלו נעלמות תוך מספר ימים. הזמן שמילוי הקמטים מחזיק מעמד משתנה בין חומר מילוי אחד למשנהו לפעמים מדובר בארבעה חודשים ולפעמים המילוי יכול להחזיק מעמד עד שנה ובמקרה של הזרקת סיליקון מדובר בתמיד, למרות שגם שם יכולה להיות נזילה של סיליקון לצדדים, אשר יכולה להשפיע על המראה. תופעות הלוואי במקרה של חומרי מילוי זמניים הן מאוד נדירות.