מנתח אף

מנתח אף

איך לבחור את מנתח האף הנכון? הקריטריון החשוב ביותר הוא הניסיון המקצועי של המנתח בתחום של ניתוח אף אסתטי. במדריך זה תוכלו לסקור כמה ממנתחי האף הבולטים ביותר בארץ.

מנתחים מובילים

באופן עקרוני כל מנתח כירורגי או פלאסטי יכול להיות גם מנתח אף. לכן אין ספק שהיום בעידן האינטרנט ושפע הידע, תהליך החיפוש אחר מנתח האף הטוב ביותר עבורכם הופך למורכב יותר מאי פעם.

דבר ראשון כמובן שעליכם לעשות הוא למצוא מנתח אף שביצע מספר רב של ניתוחי אף לעומת ניתוחים פלאסטיים אחרים שהוא מבצע. כמו כן, עליכם לוודא שאותו מנתח פלאסטי הינו בעל מומחיות ספציפית בסוג השינוי שאתם רוצים לבצע על האף שלכם כגון: הצרת האף, עיצוב קצה האף, הצרת נחיריים, הורדת גבנון וכדומה. כאשר הדרך הטובה ביותר לכך היא למצוא אנשים שעברו את השינוי שאותו אתם רוצים לעשות ולבקש מהם המלצות. אמנם תמונות ה"לפני ואחרי" שמתפרסמות באינטרנט יכולות להרשים מאוד במיוחד בתחום הניתוח אף, אבל עדיין במקרה הזה מראה עיניים הוא חשוב מאוד, משמע אוזניים דרוש אפילו יותר.

חיפוש אחר מנתח אף ידרוש מכם מאמץ לא פשוט, אתם תצטרכו להיות אלו שיקראו את שלל המאמרים והפרסומים אודות מנתחים כאלו ואחרים ולסנן מביניהם את המועמדים הטובים ביותר, כדי לקבוע עם מספר מנתחים פגישה ראשונית שבה תצטרכו ללמוד לא רק על הניסיון המקצועי של המנתח המיועד, אלא גם על האופי והאישיות שלו.

זכרו כאשר אתם מחפשים מנתח אף, אתם ככל הנראה מחפשים מנתח שבא מעולם האסתטיקה ולא מעולם הכירורגיה הפלסטית. אנשים רבים מבלבלים בין כירורגיה פלסטית לכירורגיה אסתטית, כאשר כירורגיה פלסטית בדרך כלל מתקנת פציעות, מומים וכוויות ואילו כירורגיה אסתטית מבוצעת על אנשים שרוצים לשפר את המראה החיצוני שלהם. בתי הספר לרפואה ובתי החולים מלמדים בעיקר כירורגיה משחזרת ואילו הכירורגיה האסתטית נחשבת לפחות חשובה, ככל הנראה רק סטודנטים בודדים זוכים לראות במהלך התמחותם ניתוחים אסתטיים, לכן עיקר ההתמחות של אלו שרוצים לעסוק בכירורגיה אסתטית צריך להיות לאחר סיום הסטאז' הרשמי, באמצעות השתלמויות ייחודיות בארץ ובחו"ל ובאמצעות תרגול תחת חסותם של מומחים בתחום זה.

שוטטות באתרי האינטרנט השונים ובפורומים הרבים הקיימים בנושא זה יכולה להיות מבלבלת מאוד ואפילו לגרום לכם לאבד את דרככם בשלל העובדות, התעודות והתארים. כל מנתח פלסטי מן הסתם גאה מאוד בעבודתו ובטוח שהטכניקה והמומחיות שלו הן הטובות ביותר, לפעמים הוא צודק ולפעמים אולי מדובר בטכניקה נהדרת, אבל היא לא מתאימה לכם. עליכם לנסות להסתכל מעבר למוניטין שהמנתח יצר לעצמו ולהתבונן פשוט בעבודה שלו, כאשר כמובן שלאישיות של הרופא יש חשיבות גדולה מאוד בתקופה רגישה זו.

בפגישת הייעוץ הראשונה עליכם לספר לרופא בדיוק מה מטריד אותו ולהקשיב היטב איך הוא מגיב לבעיות אלו, האם הוא מבין באמת מה מציק לכם? האם הוא רק מנסה להרשים אתכם, ולא מתייחס בעצם לנושא עצמו? האם הוא מנסה להוסיף עוד פגמים ואפשרויות לתיקונם. הדמיה ממוחשבת לא תעזור לכם לראות כיצד המנתח עובד באמת וגם לא כיצד האף שלכם יראה לאחר הניתוח, לכן עליכם לקחת אותה בעירבון מוגבל.

בקשו מהרופא מספרי טלפון של מנותחים שעברו ניתוח אף אצלו, אם הרופא אינו רוצה למסור אותם, הדבר צריך לעורר אצלכם חשד. כמו כן, אתם יכולים לראיין את הצוות בתוך המרפאה וגם את הלקוחות שממתין בחדר ההמתנה לרופא.

להלן מספר שאלות שתוכלו לשאול כדי לקבל מעט מידע על הרופא המנתח

  • היכן הוא רכש את ההכשרה המעשית שלו?
  • מה הוא מספר ניתוחי האף שהרופא ביצע עד כה?
  • מאלו סיבוכים מטופלים שלו סבלו כתוצאה מהניתוח הספציפי?
  • באיזו תכיפות הוא מבצע את הניתוח הספציפי שאתם צריכים?

אל תשכחו להשתמש באינטואיציה שלכם, נסו לראות האם הרופא נראה נינוח וסבלני כלפיכם, האם הוא בעל ביטחון עצמי או שאולי מעט מתנשא ויהיר, האם הוא נלהב כשהוא מדבר על העבודה שלו. מה היחסים בינו לבין אנשי הצוות שבמרפאה שלו. הגעה עם ציפיות ריאליות לפגישות הייעוץ תעזור לכם למצוא את המנתח הטוב ביותר בשבילכם, עליכם לזכור שמדובר בניתוח לשיפור המראה החיצוני שלכם ולא לשינויו כליל וכי ניתוח פלסטי מועיל בעיקר לאנשים שמרוצים באופן כללי מהחיים שלהם ואין להם ציפיות מוגזמות מידי לגבי התוצאות והשפעת הניתוח על חייהם.