סיכונים, תופעות לוואי והחלמה בהשתלת שיער

סיכונים, תופעות לוואי והחלמה בהשתלת שיער


בוודאי תשמחו לשמוע כי בהשתלת שיער אין הרבה סיכונים או תופעות לוואי ומשך ההחלמה מהניתוח הוא קצר מאוד. הבעיה היחידה היא שמדובר בהליך שבדרך כלל צריך לחזור עליו פעמיים ולפעמים יותר, בהפרש של חצי שנה בין טיפול לטיפול, כך שרק כעבור שנה וחצי אפשר לראות את התוצאות הסופיות של ההשתלה, אבל כנראה שבמקרה הזה הסבלנות תשתלם לכם מאוד.

סיכונים

  • תוצאה לא רצויה – תוצאה לא רצויה היא תוצאה שבה ההשתלה נראית מלאכותית ובולטת לעין. הדרך היחידה להימנע מתוצאה זו היא לעשות את ההשתלה אצל פלסטיקאי מיומן ובעל ניסיון רב בתחום השתלות שיער. הקשיבו להמלצות של הפלסטיקאי ונסו להישמע להן, מכיוון שלו יש את הניסיון ואת היכולת לדעת בדיוק היכן ומתי הכי כדאי לבצע את ההשתלה, כמה שיער לשתול וכדומה. כמו כן, אל תפתחו חלומות על שיער חדש שופע ומלא, המטרה שלכם היא להגיע לתוצאה טבעית ככל האפשר בהתאם לגיל שלכם ולא להחזיר את השיער למראה שלו כפי שהיה כשהייתם בני 15.
  • דימום – אזור הקרקפת הוא אזור עשיר מאוד באספקת דם ולכן השתלים עשויים לדמם. את הדימום ניתן לעצור בדרך כלל באמצעות לחיצה פשוטה, באמצעות חבישה חזקה ולפעמים יש צורך לתפור את אזור הדימום.
  • התנפחות של חזית הקרקפת והמצח – התנפחות של חזית הקרקפת והמצח יכולה להיות מבהילה מאוד ובולטת מאוד, ואפילו לתפוס עד מחצית הפנים, אבל מדובר בתופעה בלתי מזיקה שחולפת מעצמה.
  • אי צמיחת שיער חדש – קודם כל לא כל זקיקי השיער המושתלים צומחים והמנתח לוקח זאת בחשבון, אבל מנתח מיומן מקפיד לעשות את החיתוך במקביל לחלק החי של הזקיק, בכיוון צמיחת השיער, חיתוך כזה אינו פוצע את זקיק השיער ומאפשר לשיער לצמוח.
  • זיהום – זיהום בקרקפת הוא תופעה נדירה מאוד בניתוח השתלת שיער וניתן לטפל בו באמצעות אנטיביוטיקה.

תופעות לוואי

  • ירידה בתחושה הקרקפת – הירידה בתחושה מתרחשת בדרך כלל באזור האחורי של הקרקפת. במקרים נדירים ישנם מטופלים שסובלים מתחושת יתר באזור הקרקפת
  • כאב ראש – הרבה פעמים המטופלים סובלים מכאב ראש ביום שלאחר הניתוח, ניתן לשכך את כאב הראש באמצעות משככי כאבים רגילים.

החלמה

לאחר הניתוח הקרקפת שלכם תהיה חבושה לחלוטין, לכן כדאי שתגיעו לניתוח עם חולצת כפתורים או ריץ רץ. כ- 48 שעות לאחר מכן התחבושת מוסרת ואתם יכולים לחפוף בעדינות את הראש. לפעמים ישנם גלדים קטנים באזור ההשתלה שנרפאים כעבור שבועיים. באותה תקופה אפשר ללכת עם כובע. אפשר לחזור לעבודה, אבל חשוב שלא לעשות עבודה מאומצת, או לעסוק בפעילות גופנית מכיוון שעליה בלחץ הדם יכולה לגרום לדימום ולהיתלשות השתלים. אם יש תפרים באזור שממנו נלקח השיער מוציאים אותם כעבור שבועיים.שימו לב שלאחר שבועיים השיער שהושתל נושר, באותה תקופה הזקיק נקלט באזור החדש ורק לאחר חודשיים שלושה, שיער חדש מתחיל לצמוח, זהו השלב שבו יודעים בוודאות שהניתוח הצליח.