סיליקון בחזה

סיליקון בחזה

נשים רבות שחולמות לעבור ניתוח הגדלת חזה, עדיין חוששות מהסיליקון (המילוי הנפוץ ביותר להגדלת חזה) בעיקר בשל העובדה שהסיליקון קיבל שם שלילי לאורך תקופה ארוכה ואף היו מספר שנים שבהן ה- FDA אסר שימוש בסיליקון כמעט לחלוטין.

השם השלילי שהסיליקון קיבל היה בשל העובדה ששתלי הסיליקון הראשונים שהיו נוזליים דלפו לתוך הגוף כתוצאה מקרע בשתל. החששות העיקריים באותה תקופה היו שהסיליקון, או יותר נכון שהדליפה של הסיליקון גורמת למחלת סרטן השד וגם לדלקת פרקים שגרונית. אמנם המחקרים שנעשו עד היום לא הראו קשר בין סרטן השד או דלקת הפרקים השגרונית לבין השתלת סיליקון בחזה, אבל עדיין מדובר במחקרים שאינם מספיק ארוכי טווח, או שהם לא נעשו על כמות מספיק גדולה של נשים שבחזן הושתל סיליקון.

בשנים האחרונות רוב המנתחים הפלאסטיים המבצעים ניתוחי הגדלת חזה משתמשים בשתלי סיליקון העשויים מג'ל צמיג, אשר קבלו את אישור ה- FDA בארה"ב כבר בשנת 2006. ה- FDA הגביל וקבע כי נשים שרוצות לעבור הגדלת חזה באמצעות שתלי סיליקון חייבות להבין בדיוק מה הם הסיכונים הכרוכים בהשתלת חזה וכי הן יצטרכו לפקח על השדיים שלהן בצורה מוקפדת ועקבית לאורך כל חייהן.

למרות העובדה שהשימוש בסיליקון ג'יל נחשב כיום לבטוח מאוד ואף זכה לכל האישורים הנחוצים, עדיין ישנו חשש לסיבוכים, בעיקר כאשר השתלים נמצאים תקופה יותר ארוכה בגוף. ההמלצה כיום היא להחליף את השתלים כעבור עשר שנים ובאמצעות כך להימנע מהסיבוכים האפשריים. הבדיקה העיקרית המומלצת לנשים שעברו השתלת סיליקון בחזה היא בדיקת MRI תקופתית, על מנת לוודא שלא נוצא קרע במעטפת הסיליקון. מלבד זאת, נשים שעברו השתלת סיליקון צריכות להיות ערניות לכל שינוי או תסמין יוצא דופן בשדיים שלהן ולדווח על כך לרופא.